Αρχή :: Άρθρα :: Απλή και καλή εξυπηρέτηση πελατών     


Απλή και καλή εξυπηρέτηση πελατών

Επιγραμματικά.

1) Γρήγορες απαντήσεις όταν ο επισκέπτης θέλει περισσότερες πληροφορίες
Αυτό τα εξηγεί όλα, αλλά αξίζει να αναφέρουμε κάτι, σχετικά με το θέμα.
Προσπαθήστε να ελέγχετε τα email σας 2-3 φορές την ημέρα.
Πολλοί από τους επισκέπτες είναι τεμπέληδες ή συνταξιούχοι και περιμένουν μια γρήγορη απάντηση στην απορία ή την παρατήρηση.
Αν λοιπόν η εταιρεία που φιλοξενεί τα email σας προσφέρει πρόσβαση σε Auto-Responders (αυτόματες απαντήσεις) ίσως είναι αρκετό για να δώσετε στους επισκέπτες του web site σας μια γρήγορη απάντηση που εξηγεί ότι παραλάβατε το μήνυμα και θα απαντήσετε το συντομότερο δυνατό.
Πολλές φορές όμως τα Auto-Responders δυσαρεστούν τους επισκέπτες αντί να τους ευχαριστήσουν.
Όλοι μας πάντα προτιμούμε να συζητούμε με ανθρώπους και όχι με μηχανές.

Τα Auto-responders συνήθως χρησιμοποιούνται όταν ο επισκέπτης χρειάζεται αναλυτικές πληροφορίες και τις θέλει τώρα.

Είναι πάντα εύκολο να ρωτήσετε των επισκέπτη για τον αριθμό τηλέφωνο του και να τον καλέσετε εσείς για να λύσετε τις απορίες του. 
Πολλοί από τους επισκέπτες δεν θέλουν να σας καλέσουν, τότε εσείς απλά δώστε τους την ευκαιρία να ζητήσουν να τους καλέσετε εσείς.
Aλλοι πάλι δεν θέλουν να τους καλέσετε εσείς τότε θα πρέπει να απαντήσετε από το email. Απαντήστε όσο το δυνατό πιο γρήγορα πιο ευγενικά και αναλυτικά μπορείτε. Αν δεν καταλαβαίνετε την ερώτηση τότε μην κάνετε υποθέσεις απλά ρωτήστε τους να είναι πιο συγκεκριμένοι έτσι ώστε να μπορέσετε να απαντήσετε στην απορία.

2) Υποστήριξη πελατών και περισσότερη υποστήριξη πελατών θα σας τοποθετήσει σε υψηλότερη θέση από τους ανταγωνιστές σας. 

Κάντε ένα μικρό πείραμα με τους ανταγωνιστές σας. Προσπαθήστε να δείτε πότε και πως θα σας απαντήσουν στις ίδιες απορίες που δέχεστε εσείς.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στο web από το να επισκέπτεσαι ένα site όπου περιμένεις να πάρεις πληροφορίες και να ανακαλύπτεις ότι το site είναι ένα μάτσο σκουπίδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εταιρεία είναι σκουπίδια, απλά η εταιρεία δεν γνωρίζει πώς να πουλήσει στο web. Ένα web site πρέπει να είναι χρήσιμο στους πελάτες και στους πιθανούς πελάτες.

Ξεκίνησε λοιπόν με αρκετά κομμάτια χαρτί πριν ακόμη σχεδιάσεις το web site σου και δημιούργησε ένα πλάνο για το web site σου. 
Αν το site σου απλά πουλάει κάτι χωρίς περισσότερες πληροφορίες για το προϊόντα ή τις υπηρεσίες τότε είναι από τα site που ανήκουν στην κατηγορία σκουπίδια του web. Μη πέσετε στην λακκούβα και δημιουργήσετε ένα site που μοιάζει σαν ένα γράμμα από το τμήμα πωλήσεων. 

Το site σας πρέπει να είναι χρήσιμο στους επισκέπτες, δώστε υλικό που θα κάνει τους επισκέπτες να επιστρέψουν. Κανένας από εμάς δεν θα του αρέσει αν επισκεφτεί ένα web site τις μορφής «Αγαπάω την εταιρεία μου και κοίτα τι όμορφες σελίδες στο web μπορούμε να κάνουμε» Θα ενδιαφερθώ για το τι κάνεις αν έχεις μια σελίδα στο site σου σχετικά με την εταιρεία μου (About Us) και το υπόλοιπο του site σου έχει χρήσιμες πληροφορίες για αυτό που κάνεις.
Τοποθετήστε υλικό στο web site σας!
Προσπαθήστε να μεταφέρετε στους επισκέπτες τις εμπειρίες από τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες. 
Πρέπει να δώσετε στον επισκέπτη την εμπειρία σας αν θέλετε να επανέρθει και να παραγγείλει. Μη ξεχνάτε, πληροφορίες για τα προϊόντα θα μπορέσει να βρει και αλλού στο web. (δεν είσαι μοναδικός)






Η Εταιρία | Web Hosting | Domain names | Web Information | Υπηρεσίες | Resellers | Υποστήριξη |
Copyright © 2007–09 4GR.NETWORKS, All rights reserved.