Αρχή :: Ενότητες :: domain registration :: Περισσότερα     

Domain Registration : Μερικές απόψεις για επιλογή του σωστού domain name

Επιλογή domain name:Μερικές απόψεις για επιλογή του σωστού domain name.
Η επιλογή ενός domain name μπορεί να είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να λάβει.

Το σωστό domain name μπορεί να γίνει ένα προτέρημα που προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό πελατών. Το λάθος domain name μπορεί να συγχύσει τους επισκέπτες, και οδηγεί ακόμη και στα διακαστήρια.Εάν πρόκειται να κάνετε οποιοδήποτε είδος επιχειρήσεων on-line, χρειάζεστε ένα domain name. Η αγορά και καταχώρηση είναι το εύκολο μέρος. Το δύσκολο είναι πιο domain name θα αγοράσετε και θα έχετε σε χρήση.
Υπάρχουν πολλές συμβουλές με αντίλογο.

"Το Διαδίκτυο αλλάζει συνεχώς. Οι μηχανές αναζήτησης δημιουργούν τους νέους αλγορίθμους που τακτικά δίνουν το βάρος στις διάφορες πτυχές ενός web site με διαφορετικούς τρόπους, για να επιτύχουν την πιο σχετική λίστα των αποτελεσμάτων για τους χρήστες τους.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα βρεθούν μέσω των μηχανών αναζήτησης, έτσι αυτό μπορεί να είναι ένας παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε."


Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που εξετάζουμε κατά το επιλογή ενός domain name. Μερικά από αυτά μπορούν να οδηγήσουν στους πιθανούς πελάτες να μην θυμούνται το domain σας, ή να μη παίρνουν την επιχείρησή σας σοβαρά.
Μερικοί θα μπορούσαν να έχουν ακόμα τα χειρότερα αποτελέσματα, όπως νομικές μάχες και άλλα.
Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το domain name της επιχείρησής σας είναι η ταυτότητά του.
Θέλετε κάτι που πρόκειται να είναι αξιοσημείωτο και σεβαστό, ένα όνομα που είναι προτέρημα.

Τι να προσέξουμε στην επιλογή καταχωρητή.

Πιθανόν να νομίζετε ότι είναι καλύτερο να καταχωρηθεί το domain name σας μέσω του web host σας (εταιρεία που θα φιλοξένει το web site σας), μπορεί και να προσφέρει την εγγραφή (DNS SERVER) ως δωρεάν ή ανέξοδη υπηρεσία. Έτσι μπαίνετε στον πειρασμό και αφήνετε να κάνουν την εργασία ώστε να μην ασχολείστε.
Μην ενδώστε σε αυτόν τον πειρασμό. Δεν είναι δύσκολο να καταχωρηθεί ένα domain name, εάν έχετε αγοράσει κάτι on-line ή έχετε συμπληρώσει μια φόρμα σε έναν web site, έχετε ήδη όλες τις δεξιότητες που χρειάζεστε.
Δεν είναι ακόμα και ιδιαίτερα δύσκολο να καταχωρηθεί o dns server του domain σας.

Σιγουρευτείτε πως το domain σας καταχωρείται στο όνομά σας, με τα ενημερωμένα στοιχεία επαφής σας. Λάβετε υπόψη ότι μερικοί προμηθευτές domain name θα καταχωρήσουν το domain σας χρησιμοποιώντας τα δικά τους στοιχεία επαφής.
Αφήνοντας λοιπόν την εταιρεία που θα φιλοξένει το web site σας να καταχωρήσει το domain σας, μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο όταν αποφασίζετε να αλλάξετε εταιρεία φιλοξενίας, το οποίο συμβαίνει πολύ περισσότερο συχνά από όσο νομίζετε.
Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν web host να εμποδίσει για τη μεταφορά ενός domain name, χρεώνοντας ακόμη μια αμοιβή για τη συναλλαγή ή το επίπεδο που αρνείται να εκτελέσει τη μεταφορά.

Εν πάση περιπτώσει, είστε στο πιο στερεό έδαφος και είστε ο ιδιοκτήτης του domain name και όχι η εταιρεία που σας φιλοξένει.


Ένα άλλο που πρέπει να αποφεύγετε είναι ένα domain name που παραβιάζει στα δικαιώματα πνευματικών δικαιωμάτων ή εμπορικών σημάτων.
Ακριβώς επειδή κάποιος σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα domain name, αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε τα αποκλειστικά δικαιώματα του. Ακόμα κι αν είστε συνεταίρος ή θυγατρική μιας επιχείρησης, μην χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μέρος του εμπορικού σήματος εκείνης της επιχείρησης στο domain name σας, εκτός αν δεν έχετε πρόβλημα να βρεθείτε κατηγορούμενος σε μια δίκη και είστε πρόθυμος να συναντήσετε τους δικηγόρους της επιχείρησης.

Τι να προσέξουμε στην επιλογή ονόματος.

Θέλετε τους πιθανούς επισκέπτες στον web site σας να θυμούνται το domain σας, έτσι θα είναι πιθανότερο να το βρουν την επόμενη φορά.
Γενικά, αυτό σημαίνει ότι το domain σας πρέπει να είναι σύντομο και απλό - λιγότερο από 20 χαρακτήρες, και (μέσα σε ορισμένα όρια)
Ακόμα κι αν οι επισκέπτες σας είναι πτυχιούχοι κολλεγίων ή επιστήμονες πυραύλων, κανένας δεν επιθυμεί να καταναλώσει χρόνο προκειμένου να συλλαβίσει το URL ενός web site.
Ένα από τα τελευταία πράγματα που θέλετε να κάνετε είστε ενοχλήσετε τους επισκέπτες σας.

Εκείνες οι πραγματικές λέξεις που χρησιμοποιείτε στο domain name σας, πρέπει να είναι λέξεις κλειδιά που έχουν κάτι με την επιχείρησή σας.
Μην χρησιμοποιήστε το όνομα επιχείρησής σας εκτός αν έχει τις λέξεις κλειδιά, και είναι εύκολο να συλλαβιστή.
Εάν χτίζετε την επιχείρησή σας την ίδια στιγμή που χτίζετε τον web site σας, μπορείτε να προσπαθήσετε το domain name πρώτα, ονομάζοντας έπειτα την επιχείρηση σύμφωνα με το domain σας.Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τις παύλες;
Εδώ η κριτική επιτροπή είναι έξω. Μερικοί λένε ότι ένα domain name με παύλες είναι ευκολότερο να θυμηθεί άλλοι λένε ότι είναι πιο δύσκολο.
Εάν προγραμματίζετε να χρησιμοποιήσετε εύκολη πρόσβαση των μηχανών αναζήτησης στο web site σας, αξίζει ότι SEOs σκέφτονται χρησιμοποιώντας μια παύλα μεταξύ των λέξεων (υπολογίστε τις λέξεις στο URL), να οδηγήσει στην ταξινόμηση του web site σας ελαφρώς υψηλότερη στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Επιπλέον, αποφύγετε τους αριθμούς οι επισκέπτες δεν τείνουν να τους θυμηθούν, και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα με τα γράμμα. “Ο” αριθμός "0".
Μερικοί στη βιομηχανία λένε ότι οι αριθμοί αξίζουν επειδή θα εμφανίζετε το web site σας πριν από το γράμμα "Α" στους καταλόγους αναζήτησης και στις λίστες σελίδων (εάν το επιχειρησιακό όνομά σας και το domain name σας είναι τα ίδια).
Η χρησιμοποίηση των αριθμών μέσα στην λέξη, μια "χαριτωμένη" μόδα, όπως "flowers4U.com," επίσης δεν είναι μια καλή ιδέα οι πιθανοί επισκέπτες δεν θα το βρουν, και είναι πιθανό να δακτυλογραφήσουν "flowersforyou.com."

Λεπτομέρειες κατάληξης domain name.

Η αναγνωρισμένη κατάληξη για τα domain names είναι .com.
Αυτό είναι η κατάληξη που πρέπει να πάρετε για το domain σας
Τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για να δούμε σελίδες Internet (Firefox και Internet explorer ) τείνουν αυτόματα να δακτυλογραφήσουν .com στο τέλος του ονόματος.
Τι γίνεται με τα domain name χωρών όπως .gr;
Εάν η επιχείρησή σας είναι περιφερειακή και στέλνετε μόνο μέσα στη χώρα, τότε να χρησιμοποιήσετε .gr.
Επιπλέον, εάν έχετε τις πληροφορίες που είναι σχετικές μόνο με Ελλάδα τότε το .gr θα κάνει τον επισκέπτη πιο φιλικό.
 

Μόλις αγοράσετε το domain name, σιγουρευτείτε ότι το χρησιμοποιείτε τις σε όλες επιχειρησιακές κάρτες σας, και σε όλα τα προωθητικά στοιχεία, διαφημίσεις.
Το domain name σας είναι η σε απευθείας σύνδεση ταυτότητά σας για μερικούς ανθρώπους, να είναι η μόνη ταυτότητά σας.
 

 

:: Εγγραφές
 .gr Domain registration
 .com Domain registration
 .gr Μεταφορά Domain
 
 :: Περισσότερα
.gr Ονόματα που δεν εκχωρούνται
.gr domain για να είναι έγκυρο πρέπει :
Πληρωμές
Τιμοκατάλογος
Το παιχνίδι του Domain
Μερικές απόψεις για επιλογή του σωστού domain name
 
 :: Καταχωρήστε το δικό σας
Ερώτημα στο Forum του Domain Registration
 
 :: Είδη καταχωρημένα ερωτήματα
Domain Registration Forum
 Η Εταιρία | Web Hosting | Domain names | Web Information | Υπηρεσίες | Resellers | Υποστήριξη |
Copyright © 2007–09 4GR.NETWORKS, All rights reserved.